Udruženje novinara Republike Srpske osudilo je kontinuiran neprimjeren način ophođenja gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića prema novinarima Alternativne televizije (ATV), saopšteno je iz ovog udruženja.

U saopštenju se navodi da je juče na konferenciji za medije u zgradi banjalučke Gradske uprave Stanivuković etiketirao izvještače ATV-a, omalovažavao ih i izlagao poruzi.

“Posebno brine što je ovaj incident uslijedio samo nekoliko dana nakon Stanivukovićeve surogat pres-konferencije na parkingu ispred zgrade Radio-televizije Republike Srpske, događaja na kojem su kolege sa ATV-a doživjele brojne neprijatnosti, uključujući i pokušaj fizičkog napada nepoznate osobe na našu koleginicu”, navodi se u saopštenju Udruženja novinara Republike Srpske.

U saopštenju Udruženja novinara Republike Srpske se dodaje da su zgranuti jučerašnjim rječnikom odbornika PDP-a u Skupštini grada Banjaluke Ivana Begića, koji je primitivno ometao rad novinara sa banjalučke Alternativne televizije.

Iz Udruženja novinara Republike Srpske navode da djelimično ohrabruje to što je prvorazredni skandal umanjen Begićevim javnim izvinjenjem.

Iz ove asocijacije političare podsjećaju da su obavezni da omoguće nesmetan rad medijskih kuća i poštuju dostojanstvo novinara, a sve kolege da su pravila objektivnog i učtivog izvještavanja vrijednosti od kojih se ne smije odstupati.

Autor: SRNA//ATV