U Republiku Srpsku isporučeno je novih 25.000 doza druge komponente vakcina Sputnjik V, nabavljenih za imunizaciju stanovništva Srpske protiv kovida 19.

Za ove vakcine sredstva je obezbijedila Vlada Srpske, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

– Nove količine vakcina dopremljene su danas u skladište uvoznika „Krajinagroup“ u Banjaluci, namijenjene su za nastavak procesa revakcinacije stanovništva protiv virusa korona vakcinom ruskog proizvođača. Po završetku procedura, vakcine će biti upućene zdravstvenim ustanovama koje sprovode imunizaciju stanovništva širom Srpske – navodi se u saopštenju.

Uključujući i ovu isporuku, do sada je u RS na ovaj način stiglo ukupno 299.300 doza prve i druge komponente vakcina Sputnjik V.

– Podsjećamo, prema uputstvima proizvođača, revakcinacija drugom komponentom vakcine Sputnjik V može se uraditi u periodu od 21 do 90 dana nakon vakcinacije prvom komponentom. Još jednom pozivamo građane da se što prije vakcinišu i na taj način zaštite svoje zdravlje i doprinesu što sveobuhvatnijoj imunizaciji stanovništva protiv ove bolesti. Podsjećamo da zdravstvene ustanove u RS raspolažu dovoljnim količinama vakcina protiv kovida 19 više proizvođača – poručuju iz MZSZ.

Izvor: Srpskainfo