Renoviranje, uređenje,  pospremanje,  sve to stvara kabasti otpad koji nekako treba odložiti. Za odvoz takvog otpada potrebno je obratiti se „Komunalnim uslugama“ ,  a ne, kao što to rade nesavjesni pojedicni, baciti ga na javnu površinu.

Odlaganje otpada tamo gdje mu nije mjesto, nažalost, nije ništa novo. Tako se nedavno desilo da u naselju Pećani pored kontejnera našao kauč.  Igrom slučaju na licu mjesta zatekao se šef Komunalne policije, koji je nesavjesnog sugrađanina upozorio na to nije mjesto za odlaganje kabastog otpada.

– Desilo se to  blizu moje zgrade, u ulici Meše Selimovića. Nesavjesni građanin je dovezao kabasti otpad koji je istovario u kontejner, a kauč pored kontejnera. Kad sam ga pitao šta radi, odgovorio je  da svi bacaju pa će i on. Predstavio sam se i reko da kabasti otpad ne može odlagati na javnu površinu. I, istom sam sugerisao da otpad otjera – reko je šef Odsjeka komunalne policije,  Miroslav Krneta.

Taj kauč jeste odvezen, ali samo tristotinjak metara  dalje, i ostavljen je pored drugog kontejnera. To su radnici „Komunalnih usluga“ prijavili Komunalnoj policiji. Nakog tog lice je identifikovano, sačinjen je zapisnik i uručen je prekršajni nalog. A, otpad je uklonjen.

“Komunalne usluge”  svakog aprila organizujeu akciju besplatnog odvoženje takvog optada, a ukoliko se u međuvremenu javi takva potreba iz ovog preduzeća poručuju da građani treba da im se jave.

–  Postoji mogućnost iznajmljivanja velikog kontejnera od sedam kubika, koji sa PDV-om košta oko 205 KM. Javi nam se stranka, dovezemo kontejner, kad ga napune mi ga odvezemo. Imamo i mali kamion, za manje količine otpada – pojasnila je Milada Stupar, tehnički rukovodilac u RJ odvoz otpada „Komunalnih usluga“.

Iz Komunalne policije i “Komulanih usluga”  pozivaju građane da otpad odlažu na propisan način, jer tako dobijamo ljepši, zdraviji i čistiji grad.

Izvor:Kozarski