Policijski službenici Policijske uprave Prijedor u okviru akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“ danas su održali edukativno predavanje za djecu Osnovne škole „Desanka Maksimović“ u Prijedoru na temu bezbjednog učešća pješaka u saobraćaju.

Kroz zanimljive sadržaje i praktične primjere na saobraćajnicama policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja pokazali su djeci na koji način bezbjedno i pravilno učestvovati u saobraćaju.

Imajući u vidu da je za bezbjedno učešće u saobraćaju važno poštovanje saobraćajnih pravila i propisa i poštovanje svjetlosne signalizacije od strane svih učesnika u saobraćaju, najmlađim učesnicima objašnjeno je kako pravilno preći ulicu na mjestima obilježenih pješačkih prelaza na kojima nema svjetlosne signalizacije.

Osim predavanja i praktičnih primjera pravilnog prelaska ulice i ponašanja pješaka u saobraćaju, pažnju najmlađih privukla je i oprema koju policijski službenici svakodnevno koriste u izvršavanju svojih poslova i zadataka, a koju su imali priliku da vide kroz današnje edukativno druženje. Stop tablice, svjetloodbojni prsluci, sredstva za vezivanje, službeno vozilo, uniforma i oprema policijskih službenika, kao i praktična vježba kontrole saobraćaja koje su mališani danas imali priliku da vide i koriste prilikom predavanja, doprinijeli su uspješnosti edukacije i učenja pravila ponašanja u saobraćaju koje će mališani svakodnevno primjenjivati na putu do škole i od škole do kuće.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju sabraćajna pravila i propise, a posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenje brzine kretanja i da posebnu pažnju obrate na pješake u blizini škola.

Izvor: Kozarski