Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA-PD” raspisala je javni poziv za pohađanje besplatnih obuka za CNC programera za metal, alatničara i veb programera, a prvobitni rok za prijave produžen je do ponedjeljka, 27. septembra, saopšteno je danas iz ove agencije.
Cilj obuka je pružanje novih znanja i radnih vještina, te stručno osposobljavanje radi pronalaska radnog mjesta ili samozapošljavanja nezaposlenih osoba i osiguravanje kvalifikovane radne snage lokalnim preduzećima.

Obuke se izvode prema neformalnom programu koji su sastavili stručnjaci iz oblasti metalskog i sektora informacionih tehnologija /IT/.

Za svaku obuku će biti formirana grupa od po deset polaznika. Potencijalni kandidati se mogu prijaviti za više obuka, a, budu li izabrani, mogu pohađati samo jednu. Obuke za CNC programera i alatničara će se realizovati od 1. oktobra do 15. decembra ove godine, a obuka za ve programera od 1. oktobra ove do 31. januara iduće godine dinamikom dva puta sedmično po četiri časa.

Detaljne informacije, javni pozivi i obrasci za svaku od obuka dostupni su na veb stranici Agencije “PREDA-PD”.

Obuke se realizuju kroz projekat “Povećanje kompetencija radne snage za mala i srednja preduzeća u oblastima metaloprerade i IT” vrijednog 87.289 KM koji sa 34.028 KM kofinansira USAID.

Izvor: Agencije