Članica Glavnog odbora SDS Aleksandra Pandurević i savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Milan Tegeltija, iako članovi opozicije i vlasti ovaj put su ujedinjeni oko interesa Republike Srpske.

Milan Tegeltija objavio je na svom Tviter nalogu da nije iznenađujuća odluka Ustavnog suda BIH kojom bi da otime teritoriju Republike Srpske, na šta se nadovezala se i Pandurevićeva.

– Ako nešto znači, Aleksandra i jasmo potpuni istomišljenici po ovim pitanjima. Nakon što nam uzmu zemlju, šume, vode i vazduh, plan je da na kraju kažu “čujte Srbi, ni vaši životi ne pripadaju vama nego BiH, vi ste samo korisnici koliko vam dozvolimo”. Kako već rekoh, samo tako nastavite – napisao je Tegeltija.

Na ovo se nadovezala Pandurevićeva, prvo potvrdivši da su istomišljenici po ovom pitanju.

– Potpuni. Jer ovo je biti ili ne biti. Uzeli su rijeke, koncesije, poljoprivredno zemljište, zastavu, grb, himnu. Uzeli su i ono što čak ni Pedi Ešdaun nije. Neće biti ni vlasti ni opozicije, niti Republike Srpske ako se ne kaže da je dosta – navela je Pandurevićeva.

Ustavni sud BiH utvrdio je da nisu u skladu sa Ustavom BiH pojedine odredbe Zakona o šumama Republike Srpske, i to u dijelu u kojem se navodi da su šume vlasništvo Srpske.

Izvor: Srpskainfo