Prijedorčanka Milica Savić predstavila je večeras u rodnom gradu svoj novi roman pod nazivom “Voz 63”.

Ova 23-ogodišnjakinja iza sebe ima već objavljene tri zbirke pripovjedaka i roman “Lastavica”.

U najnovijem djelu bavi se temom u kojoj će se pronaći mnoge njene vršnjakinje: mladom ambicioznom ženom u sudaru s emocijama.

“Moja junakinja je uspješna i ambiciozna. Ona dostiže vrhunac u svojoj karijeri, ali se baš tada zaljubljuje. Za nju počinju problemi. Naziv romana je zaintrigirao mnoge, a u suštini predstavlja spasonosno rješenje za junakinju moje knjige”, kaže Milica.

Prvi roman objavila je sa svega 16 godina. Student je Fakulteta bezbjednosnih nauka u Banjaluci. Prioritet joj je, kaže, školovanje, a pisanje hobi kojem ostaje vjerna.

Novi roman Milice Savić promovisan je u organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” iz Prijedora.

Predsjednik “Prosvjete” i recenzent romana Branislav Kecman ocijenio je njen novi roman kao djelo koje zaslužuje hvale vrijednu pažnju.

“Milica cijeli svoj mladi život piše i stvara lijepu riječ. Interesantno je za nas, koji se bavimo književnošću i literaturom, da jedna tako mlada osoba vispreno barata jezikom i daje upute književne, beletrističke. Pretpostavljam da je to i nauk za sve mlade ljude da u životu mogu da se ostvare i pisanjem”, rekao je Kecman.

Autor: SRNA/ATV