Pompezno je gradonačelnik Banjaluke najavljivao da će danas u podne, predati krivične prijave protiv bivšeg gradonačelnika, saradnika i drugih funkcionera Srpske. A onda se Draško Stanivuković, koji tvrdi da drži do svojih stavova i namjera, predomislio. Novinare je sazvao, ali ne da bi predao prijave koje je najavio, već da bi pričao o kiseoniku. Onom medicinskom, na UKC Srpske, za koji je prije samo dva dana rekao da nije njegova briga.

„To je spremno ovdje, ali to nije danas nešto što je toliko goruće i ako tu krivičnu prijavu predamo u ponedjeljak ili utorak. Razlog za tu moju odluku su ozbiljna saznanja koja sam dobio sa svim dokazima koje ovdje držim“, rekao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Za razliku od gradonačelnika, skupštinska većina je danas uradila ono zbog čega je došla pred Tužilaštvo. Predali su krivičnu prijavu protiv Ivana Begića. To je, kažu, opomena svima koji koriste neprimjeren jezik.

„Želimo da opomenemo sve koji ovakav jezik žele da koriste, da to nije jezik koji današnjica treba da ima, ratovi su završeni, pozivamo na normalan i primjeren dijalog“, rekao je Dragoslav Topić, šef Kluba SNSD-a u Skupšini grada Banjaluka.

„Osoba koja dozvoljava da ga se naziva irvasom, osoba koja je udarila radnika Beme, koja je prijetila dispečeru hitne pomoći i sad dolazimo do ovog. Takom ponašanju treba stati u kraj“, rekao je Neven Stanić, odbornik Ujedinjene Srpske u Skupštini grada.

Draško Stanivuković, čini se, ne misli isto, jer Begićev istup nikada nije osudio. Prije dva dana je rekao da ono što rade njegovi bliski saradnici, i članovi gradskog odbora stranke, na čijem je čelu, takođe nije njegova briga. Oko toga se još nije predomislio.

Izvor: ATV