U duelu dva šampiona drugoligaškog karavana od prošle sezone Omarska je u Pilici sa 2:0 pobijedila domaću Budućnost i stigla do petog prvenstvenog trijumfa u debitantskoj prvoligaškoj sezoni.

Igralište: FK Budućnost u Pilici. Gledalaca: 100. Sudija: Marko Domazet (Istočno Sarajevo). Strijelac: 0:1 Panić (11), 0:2 Panić (83). Žuti kartoni: I. Lazarević, P. Radić, Pantić (Budućnost), Jaćimović (Omarska). Crveni karton: Vladan Anđić (Omarska) u 49. minutu.
BUDUĆNOST: S. Radić, Jović, P. Radić, Rosić (od 48. Vukotić), Milovanović, Stevanović (od 48. Pantić), Alempić, Lazarević, I. Drašković, Ivanović, M. Lazarević (od 76. Krajšumović).
OMARSKA: Jokić (od 26. Trninić), B. Romanić, Rosić (od 59. Ratković), Da. Romanić (od 85. Krecelj), Panić, Grahovac, Anđić, Dr. Romanić, Jaćimović, Lajić, Vračar.

Već u 11. minutu gosti su izveli sjajnu akciju koju je golom krunisao Vedran Panić za neopisivo slavlje među igračima i na klupi gostiju. Bio je to ujedno i rezultat prvog dijela u kojem je viđeno još po nekoliko prilika, ali se rezultat nije mijenjao.
Omarčani su od 49. minuta imali igrača manje na terenu jer je isključen, zbog drugog žutog kartona, Vladan Anđić, koji je prvi put opomenut u 34. minutu. Međutim, to im nije smetalo da u jeku napada domaćina, kada su fudbaleri Budućnosti pokušavali da dođu do remija postignu i drugi pogodak, udvostruče prednost i kući odu pjevajući. Ponovo je strijelac, u 83. minutu, bio Vedran Panić posle dobrog kontranapada i asistencije Milana Vračara. Do kraja susreta rezervista Anando Krecelj i Ognjen Jaćimović imali su prilike da donesu i ubjedljiviju pobjedu Omarskoj, ali su bili neprecizni.

Izvor: SportDC