Često čujemo da kreće vladavina retrogradnog Merkura. Poslednji u ovoj godini počinje 26. septembra i evo šta donosi svakom od 12 znakova Zodijaka.

OVAN

Ako ste u ozbiljnoj vezi, Ovnovi, ovaj retrogradni Merkur će je staviti na test! Budite otvoreni prema partneru, budite pošteni, pa će vam ovaj tranzit možda pomoći da “raščistite” vazduh i nađete najbolje rešenje za opstanak.

BIK

Bikovi, ako ne budete dovoljno pažljivi, možda ćete okasniti kada su u pitanju neki važni datumi. Neće vam biti lako ni da se organizujete s partnerom, a neko će odustati od dogovora u poslednji minut. Nek vas ovaj Merkur nauči da budete spontaniji i fleksibilniji!

BLIZANCI

Isuviše ste u prošlost kad je u pitanju vaš ljubavni i seksualni život. Bivši partneri kucaju na vrata i traže novu šansu, ali ovaj period nije dobro vreme da podgrevate stare strasti, jer to neće trajati.

RAK

Ovaj Merkur vam se meša u život, Rakovi, a nekima će upropastiti ljubavne veze. Ako živite s partnerom ili ste već u braku, na videlo će isplivati potisnuti problemi vaše veze. Ako ste u ranoj fazi, napravite korak unazad da biste sami shvatili šta vam uopšte treba.

LAV

Pre nego št krenete da se nabacujete nekome, pripazite da vam retrogradni Merkur ne pomrsi konce! Neće biti jednostavno kad je komunikacija u pitanju, a lako ćete moći da kažete nešto što ne mislite ili što šalje zbunjujuće signale. Pažljivo birajte reči i jasno stavite do znanja šta želite od veze.

DEVICA

Tokom retrogradnog perioda razmislite dobro šta je vredno vašeg vremena kada je ljubav u pitanju. Obuzimaju vas drame, odvlači vam pažnju briga o materijalnim stvarima, ali posvestite vreme razmatranju svoje romantične situacije, jer ćete tako naći onu pravu iskru koja vam je u vezi potrebna.

VAGA

Fokusirani ste na partnera i obuzeti svojim ljubavnim dramama, ali u ovom retrogradnom periodu treba da se posvetiti sebi bar jednom. Zapitajte se da li ste sposobni da se izrazite, da li vas nešto sputava; ako vas sputava, zaboravite na dramu i raspetljajte sve ono što vas je učinilo vezanim u vezi.

ŠKORPIJA

Retrogradni period može biti tako iscrpljujuć, osećate se pospano i izmoreno. Emocije vas obuzimaju i umaraju, pa napravite korak nazad kad je vaš ljubavni život u pitanju. Dajte partneru da zna da vam je potreban prostor. Slušjate intuiciju i nećete pogrešiti.

STRELAC

Koliko god da želite da upoznate partnera s prijateljima, bolje je da sačekate dok ne prođu retro-oblaci. Bićete između dve vatre i neće vam biti prijatno, neće biti povezivanja i narušiće se dinamika grupe. Kako biste sačuvali mir, sačekajte da ovaj astro period prođe.

JARAC

Retrogradni Merkur vam se upliće u polje karijere. Može da utiče na neke zadatke koji će vas nervirati, a ujedno zahtevati vašu punu pažnju. Treba naći balans između profesionalnih obaveza i romantičnog plana. Ako se osećate kao da vam nešto odvlači pažnju, oprezno sa poslom i partnerom, a budite komunikativni što više možete.

VODOLIJA

Neke stare ideje opet izlaze na videlo, ali i neki stari flertovi će se podgrejati. Dobro je da date nekome/nečemu drugu šansu, ali pazite da ne pojurite u vezi, jer to u ovom periodu nije dobra ideja. Dajte malo vremena sebi da otkrijete šta stvarno želite, a ako je suđeno, biće tu i kad retrogradni Merkur prođe.

RIBE

Ovo je važno vreme da razmislite o tome šta stvarno osećate, kakve tajne nosite, o čemu dugo ćutite i zbog čega ste ogorčeni. Neke tajne bi mogle izaći na videlo i da naruše mir vaše veze. Nemojte bežati od problema, već smognite snage da strahove iznesete na čistinu i budete potpuno iskreni.

Izvor: Glossy