Firma TGT Tehnogas posjeduje rješenje Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, potpisano od strane direktora Aleksandra Zolaka kojim se dozvoljava stavljanje u promet lijeka: MEDICINSKI KISEONIK UTP.

Rješenje je potpisao direktor Agencije Aleksandar Zolak 14.02.2017. godine, a važi do 13.02.2022. godine.

Ovaj dokument demantuje tvrdnje Draška Stanivukovića koji uporno obmanjuje javnost tvrdnjama da pomenuta firma nije registrovana za isporučivanje kiseonika.

Dokument koji ATV dostavlja na uvid javnosti nedvosmisleno dokazuje da pomenutoj firmi za promet medicinskog kiseonika dozvolu daje Agencija za lijekove sa potpisom Aleksandra Zolaka još 2017. godine, a rješenje važi do 2022. godine.

dokument TGT 1dokument TGT 2

“Gospodin Đajić je pokazao jedan papir u kome se vidi da je ta firma samo nosilac dozvole, ali da nikada nije registrovala prvu seriju kvaliteta, što znači da je nikada nije ni bilo – kaže Stanivuković dodajući da su stvari jasne”, rekao je Stanivuković, što ponovo nije tačno i riječ je o neistinama jer Agencija za lijekove BiH ne posjeduje laboratoriju u kojoj može da testira kvalitet gasa, odnosno nikada na području BiH nisu testirali kvalitet gasa nego su samo priznavali sertifikat proizvođača jer nemaju svoju opremu. Opširnije OVDJE.

Izvor: ATV