Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović organizovao je danas prijem za šest učesnica takmičenja “Ritam Evrope” koje su predstavljale Prijedor i osvojile drugo mjesto.

Pavlović je čestitao takmičarkama veoma dobar plasman istakavši da je ponosan na to kako su dostojno predstavljale grad Prijedor.

“One su naše pobjednice. Ono što smo mogli da vidimo je svjetsko, a naše, jer ono što su one pokazale i prikazale može da pozavidi bilo koji grad u Evropi. Prijedor je grad koji je uvijek podržavao mlade ljude i talente i ovaj put smo podržali naše djevojke i pokazale su da nismo pogriješili”, rekao je Pavlović novinarima u Prijedoru.
On je najavio da će grad Prijedor i naredne godine učestvovati u ovoj prestižnoj manifestaciji i da će opet poslati mlade ljude koji će biti u vrhu.
Valentina Grujičić, jedna od učesnica takmičenja “Ritam Evrope”, rekla je da se utisci još nisu slegli i da se sve odvijalo prebrzo.
“Mogu reći da smo zadovoljne, ispunile smo svoja očekivanja i očekivanja Gradske uprave i našeg grada. Sve to je jedno veliko iskustvo za nas koje ćemo dugo pamtiti i srećne smo jako što smo dobili tu priliku i eto osvojili to drugo mjesto za jedan bod razlike”, dodala je ona.
Draginja Topić, koreograf plesnog studija “Top dens”, rekla je da je ovo jedna odskočna daska za budući rad.
“Prezadovoljni smo zato što je ovo jedan festival mogla bih reći svjetskih razmjera i djevojke su se pokazale u najboljem svjetlu. Same priprema koje su trajale oko šest mjeseci su bile pomalo zahtjevne, ali sve je to iskustvo više i naučili smo stvarno dosta iz toga”, naglasila je Topićeva.
Prijedor su predstavljale i Katarina Balaban, Milica Babić, Ilea Vuković, Tea Jovanić i Lidija Lipovac.

Izvor: prijedorgrad