Načelnik opštine Gacko Ognjen Milinković izjavio je Srni da njegova politika, za razliku od politike Vukote Govedarice, nije svađanje niti politička trgovina sa građanima Gacka, već pomirenje i prosperitet.

“Moja politika, kao i politika SNSD-a, stranke kojoj pripadam, jeste pomirenje i prosperitet opštine Gacko koliko je to uopšte moguće poslije Vukotine dugogodišnje vladavine”, istakao je Milinković.

Povodom teksta objavljenog na BN portalu da je “opština Gacko prvo asfaltirala put pa onda raspisala tender”, pozivajući se na “neko pismo Vukote Govedarice”, načelnik ove lokalne zajednice naglasio je da su to laži kreirane s ciljem dezinformisanja javnosti i pravljenja što više nepostojećih afera koje po njihovom planu treba da proizvedu haos putem kriminalizacije svih ljudi koji učestvuju u aktuelnoj vlasti kako na lokalnom, tako i na republičkom nivou.

“Što se tiče asfaltiranja predmetnog puta, dužine 500 metara, tačno je da je on već nekoliko godina, i za vrijeme prethodne vlasti bio u planu za saniranje, pa tako i ove godine. Za razliku od prethodne vlasti, mi smo raspisali tender da realizujemo tu aktivnost, ali je u međuvremenu, u privatnoj režiji, navučen sloj asfalta na tu dionicu, te se ovim putem zahvaljujem i donatoru jer je to bila obaveza Opštine”, pojasnio je Milinković.

U prilog istinitosti njegovih tvrdnji govori i izjava izvođača radova u kojoj se vidi da Opština Gacko nije naručila niti realizovala taj posao.

“Mojim dolaskom na mjesto načelnika opštine Gacko zatekao sam pravi haos u administraciji, deficit u budžetu, neisplaćene plate radnicima, neisplaćene a prispjele obaveze u iznosu preko šest miliona KM, ukupan dug više od dvanaest miliona, te masu kriminalnih aktivnosti i djela koje je učinila prethodna vlast i koju će, nažalost, platiti budžet opštine Gacko”, istakao je Milinković.

On je naglasio da je sve navedeno prepustio institucijama i organima koji su zaduženi za utvrđivanje krivice i odgovornosti bilo koga.

Načelnik opštine Gacko je rekao da je siguran da će biti potrebno ne samo ova, već niz godina ozbiljnog rada na rješavanju nagomilanih problema koje je ostavila dugogodišnja Vukotina vladavina.

Autor: SRNA/ATV