Direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandar Zolak nije radio svoj posao, rekla je za RTRS poslanica SNSD-a u PS BiH Sanja Vulić.

– Alekandar Zolak, da je imalo čestit čovjek, on bi sam sebe tužilaštvu prijavio, jer je u suštini on taj koji nije radio svoj posao – rekla je Vulić.

Istakla je da nijedan direktor bolnice,, ni bilo ko drugi ko je u zdravstvenom sistemu nije taj ko donosi propise, licence, već upravo Agencija za lijekove.

– Vrlo je jasno da ukoliko nijedna firma u Srpskoj nije imala tu licencu i naprasno je tu licencu dobila sarajevska firma, jasno je o čemu se radi. Aleksandar Zolak je čovjek koji je jednom nogom u zatvoru, a svima je opšte poznato da je SDA u posljednje vrijeme preuzela apsolutnu kontrolu nad tužilaštvom, odnosno nad pravosuđem BiH i ovdje se jasno i otvoreno radi o “dilu” Aleksandra Zolaka i SDA koja mu je obećala da će ga zaštititi od zatvora i svih onih radnji za koje bi trebalo u normalnoj pravnoj državi da odgovara. Vrijeme će pokazati, ali ono što želim da naglasim i što treba naši građani da budu sigurni da se ovdje radi o jednom bezobrazluku, manipulisanji građanima od strane jednog ljekara – rekla je Vulić.

Pozvala je Komoru doktora medicine i njihov sud časti da se izjasni da li tako trebada se ophodi, ponaša jedan ljekar i to u pandemiji.

– I pitam se samo da li taj čovjek ima imalo morala. Sutra kada se vrati na Ginekologiju, šta će on reći kada njegove kolege ne budu htjele sarađivati sa njim. Јer u periodu kada je njima najteže, kada ih mi s razlogom nazivamo herojima našeg vremena, on im onemogućava da rade, onemogućava im da spašavaju ljudske živote – rekla je Vulić.

Upitala je da li je potrebno da se ponovi 1992. godina.

I evo, neka on nama odgovori, ako te firme nemaju licence i ne mogu isporučiti kiseonik, kako će nam bebe funkcionisati koje su u inkubatorima. Јe li treba da nam se se ponovi ’92. godina, kada predstavnici NATO alijanse nisu dozvolili da nam avioni isporučuju kiseonik. Taj čovjek ima sve primjese i ponašanje zlikovca, nikako jednog humaniste i čovjeka kakvi su ljekari inače, humani, posvećeni radu i svojim pacijentima. Apsolutno, ako samo jedna sarajevska firma ima tu licencu, postavlja se pitanje  zašto nije pozvao sve te firme iz Srpske i FBiH i rekao – vi nemate odgovarajuće licence. Treba to, to i to da ispunite da dobijete te licence. Ne, on je sve vrijeme ćutao i sad odjedanput se povampirio kad je najgori period i kada svima nama treba taj kiseonik i on kaže, eto, firme iz Srpske nemaju tu licencu – dodala je ona.

Istakla je da je da je na snazi uništavanje privrede Srpske i namještanje tendera i puštanje na tržište Srpske firmi iz Federacije BiH.

–  I to je svima nama jasno. Meni je samo drago što su naši građani dovoljno inteligentni i što neće nasjesti na laži jednog prevaranta i čovjeka koji je jednom nogom u zatvoru – zaključila je Vulićeva.

Autor: RTRS