Gradski odbor SNSD-a u Bijeljini poručio je u otvorenom pismu gradonačelniku Ljubiši Petroviću da je njegov “loš rad direktno protiv grada, njegovog razvoja i budućnosti”.

– To danas misle i oni koji su na prošlim izborima za Vas glasali, što potvrđuje i raskol u stranci koja vas je kandidovala, a Vaš nerad najbolje ilustruje loše izvršenje planiranog gradskog budžeta – navodi se pismu.

Iz ove stranke istakli su da bi Petrović trebalo da odgovori na pitanja “zašto ne radi svoj posao i zašto svojim neradom ometa dalji razvoj Bijeljine i Semberije”.

– Gradski odbor SNSD-a u Bijeljini je ozbiljna i odgovorna politička organizacija, koja godinama ukazuje na propuste i kritikuje loš rad gradske uprave. Uvijek smo se zalagali za razvoj Bijeljine. Za to vrijeme vi ste bili lojalni odbornik toj vlasti, kao preletač iz druge stranke. Sada ste se naprasno “osvijestili” i mijenjate kadar koji ste kao odbornik, koji je podržavao prethodnu lokalnu vlast predvođenu SDS-om, birali i podržavali – navodi se u pismu.

Iz ove stranke su istakli da svaka vlast uglavnom smjenjuje tuđi kadar, a “samo Petrović smjenjuje svoje”.

– Dobro znate da je kadar, koje Vi suspendujete, radio pod pritiskom i zahtjevima vlasti kojoj ste i sami pripadali. Tada Vam to nije smetalo – piše u otvorenom pismu Gradskog odbora SNSD-a.

Iz SNSD-a su istakli da Petrović iznosi nesuvislu tvrdnju da oni “po pamet idu u Laktaše”, jer Petrović nema odgovor na pitanje zašto ne radi posao za koji je dobio povjerenje na izborima.

– Mi jasno kažemo da želimo ljepši, uređeniji, bolji i razvijeniji grad i uvijek ćemo ići tamo gdje možemo naći podršku za dobre projekte. Ići ćemo i u Banjaluku, i u Sarajevo, i u Beograd, pa i u Laktaše – navodi se u otvorenom pismu gradonačelniku Bijeljine.

Autor: SRNA/RTRS