Komšijski derbi u okviru šesnaestine finala Kupa BiH odigraće ekipe Omarske i Rudar Prijedora. Domaćini su hit u šampionatu Srpske, a Prijedorčanima pripada uloga favorita jer su u višem rangu.

Šef stručnog štaba Omarske Milenko Vuleta kaže da očekuje dobru partiju svog tima.

– Postoji taj sportski naboj, a nama je cilj da u duelu sa ekipom iz Premijer lige vidimo na kojem smo mi nivou i šta treba da radimo kako bi uanprijedili svoju igru. Drago nam je da takmičenje u Kupu BiH otvaramo protiv premijerligaškog tima, a žrijeb je hteo da to bude komšijski Rudar Prijedor. Zbog crvenog kartona neće igrati Vladan Anđić, a odmoriću još jednog ili dva igrača. Svjesni smo da je Rudar iznad nas, ali već nekoliko godina unazad nastojimo da dođemo do ovakvih utakmica i uspjeli smo. Stadion će sigurno biti pun, a moj tim će dati sve od sebe za što bolji rezultat – poručio je Vuleta.

Nekadašnji igrač Rudara Ognjen Jaćimović biće najveća prijetnja golu gostiju na kojem će najvjerovatnije da stoji Kenan Topolović.

– Idemo u komšiluk i znamo da će atmosfera biti užarena, jer će rival sigurno htjeti da se dokaže protiv tima iz višeg ranga. Neće nam biti nimalo lako, ali vjerujem da imamo kvalitet da prođemo u narednu fazu i da ćemo u tome uspjeti – rekao je Topolović.

Meč se igra od 16 časova.

Izvor: Srpskainfo