Zorica Damnjanović (64) iz Zemuna uhapšena je zbog sumnje da je lažno predstavljajući se i obećavajući da će izliječiti brojne bolesti od tri osobe uzela nevjerovatnih 809.616 maraka

Ovo je jedna od najvećih prevara koje su do sada otkrivene na području Republike Srpske.

Zbog hapšenja Damjanovićeve, Policijska uprava Doboj organizovala je vanrednu konferenciju za novinare na kojoj je načelnik Slobodan Radinković iznio detalje hapšenja i prevara koje je počinila osumnjičena.

Prema saznanjima Srpskainfo, Damnjanovićeva je davala oglase na televizijama gdje se predstavljala kao Baba Persida i vidovita Radenka, te navodila da liječi brojne bolesti i skida crnu magiju. Sumnja se da je na ovaj način prevarila veliki broj građana, a za sada su otkrivena tri slučaja.

Još 2016. godine policiji je oštećena prijava da je njena kćerka pronašla oglas u kojem se navodi da baba Persida liječi nervozu, nesanicu i depresiju na daljinu.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

– Nakon toga one su stupila u kotakt sa njom i više puta joj slali novac. Tokom razgovora „Baba Persida“ je tražila da prodaju stan. Oštećena ju je poslušala i prodala stan u Doboju od 62 kvadrata za 50.000 maraka – istakao je izvor Srpskainfo.

Prevarantkinja joj je rekla da zatim kupi crnu torbu da u nju stavi kafu, slatkiše, čarape i drugu garderobu i da pare rasporedi po torbi.

– Zatim joj je rekla da ode na autobusku stanicu u Doboju i torbu pošalje za Bijeljinu što je oštećena i učinila – rekao je naš sagovornik.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Godinu dana kasnije, policiji u Doboju je prijavljena još jedna prevara koju je počnila Damnjanovićeva, a u ovom slučaju uzela je čak oko 750.000 maraka.

Policiji je tada muškarac iz Dervente, a koji trenutno živi u Njemačkoj, rekao da ga je prevarila žena koja se predstavila kao Vidovita Radenka.

Prevarena žena:

Rekla mi je da kupim crnu torbu da u nju stavim kafu, slatkiše, čarape i drugu garderobu i da pare rasporedim po torbi.

– On je policiji ispričao da je na televiziji „Duga“ vidio oglas u kojem piše da Vidovita Radenka liječi razne bolesti. On je htio da se njegova supruga izliječi od karcinoma dojke, te je pozvao taj broj. Zatim je u više navrata autobusom toj ženi slao novac i zlatni nakit, sa odjevnim predmetima i hranom, kako bi ona navodno mogla da obavi obrede – kaže sagovornik Srpskainfo i dodaje da joj taj čovjek uplatio ukupno nevjerovatnih 380.000 evra.

Treći slučaj je se desio nedavno u Derventi, kada je ona i uhapšena.

Oštećena je prijavila policiji u Oštroj Luci da je isto na televiziji “Duga” vidjela oglas o skidanju crne magije i stupila u kontakt sa tom osobom. Ta žena joj je rekla da u torbu spakuje odjeću i da stavi 13.000 maraka, te da je pošalje ili donese do Dervente, što je ona i uradila.

Zatim je oštećena juče ponovo krenula autobusom u Derventu kako bi predala torbu prevarantkinji, a u kojoj je bila odjeća i još 3.000 maraka.

– Policija iz Oštre Luke je obavijestila odmah policiju iz Dervnete, gdje su pronašli osumnjičeni i uhapsili je – kaže izvor Srpskainfo.

On je dodao da je ona predata u nadležnost tužilaštva.

Izvor; Srpskainfo