Nevjerovatna požrtvovanost komplet osoblja UKC-a na čijem je čelu dr Vlado Đajić, tokom pandemije COVID – 19, prethodnih dana je poljuljana i dovedena u pitanje, zahvaljujući gradonačelniku Drašku Stanivukoviću koji je prethodne sedmice iznio teške optužbe, bez dokaza, da se na UKC-u Republike Srpske koristi neipsravan kiseonik, čime je izazvao paniku među bolesnicima, ali i svim stanovnicima Srpske.

Radi se o bolesnim političkim ambicijama Stanivukovića, kažu mnogi. Njegova politička borba za osvajanje političke vlasti u ovom trenutku dovodi do velikih problema i panike među stanovnicima. Mnogi, pa i oni kojima je kiseonik na Kliničkom centru spasio život, tokom njihove borbe protiv korone, pitaju, šta se zapravo dešava.

U Republici Srpskoj je nastala prava pometnja.

Gradonačelnik Banjaluke postavio je sebi jasan cilj, ali na pogrešan način, koji bi mogao imati posljedice čak i po živote građana Srpske.

Jasno je da Stanivuković kao mladi političar želi da se istakne među političke vukove, ali je i dalje nespreman. Za ostvarivanje određenih ciljeva, spreman je na sve i svašta, pa je s tim ciljem pokrenuo trenutnu ’’aferu’’ s kiseonikom. Sve je do detalja isplanirano, kaže Srđan Mazalica poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske te dodao:

,,Gradonačelnik gimnazijalac je stvorio paniku zbog kiseonika koji je izliječio HILJADE. Direktor Agencije ginekolog je zabranio rad jedinom dobavljaču UKC-a, koji ako ostane bez kiseonika, neće preživjeti NIKO.

Od papira ne vidite suštinu.

Od mržnje ne vidite opasnot’’, navodi Mazalica.

Dok Tužilaštvo ne istraži koji kiseonik je korišten u bolnicama u Republici Srpskoj, Stanivuković ide i preko mrtvih do svog, kažu mnogi, bolesnog cilja.

Tvrdi gradonačelnik da se pacijentima davao industrijski umjesto medicinskog kiseonika te kako je počinjen njastrašniji zločin.

Pacijenti su sve više uznemireni, sada su i oni, uz pomoć informacija koje im dostavljaju mediji, upoznati po pitanju razlika između industrijskog i medicinskog kiseonika. Njih hiljade i hiljade koji su se liječili na Kliničkom centru pitaju otkud nekome ideja i hrabrost da baci takve optužbe da su pacijenti udisali kiseonik za zavarivanje i druge namjene u industriji, umjesto onog koji se primjenjuje za liječenje respiratornih bolesti.

Osumnjičene u aferi ’’Kiseonik’’ Draško Stanivuković tereti za proizvodnju i stavljanje u promet škodljivih proizvoda štetnih za liječenje. Na njegove optužbe prvi čovjek Kliničkog centra Banjaluka odgovara: ,,Stanivuković se ponaša neprijateljski prema vlastitom narodu”.

,,Odgovorno tvrdim da je kiseonik ispravan. Draško Stanivuković je pokazao svoju političku pohlepu i bolesne ambicije, a ne pomoć vlastitom narodu”, jasan je Đajić.

Dok Tužilaštvo ne istraži ovaj slučaj, afera sa ispravnošću medicinskog kiseonika u Republici Srpskoj mogla bi da ostavi ozbiljne posljedice po mentalno zdravlje ljudi.

Izvor: banjaluckeprice