Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da su rezultati analize potvrdili da se u ovoj zdravstvenoj ustanovi koristi ispravan kiseonik i da pacijenti mogu da budu mirni.

“Ova konferencija ima za cilj da smiri naše pacijente i njihovu rodbinu. Dobro znam od koga su naši građani uznemireni. Dokazano je ono u šta nismo ni sumnjali. Mi smo našim pacijentima davali potpuno ispravan evropski, standardizovani kiseonik, a to je uradila certifikovana svjetska laboratorija, gdje kiseonik treba da bude 99,5, a onaj koji smo mi davali našim pacijentima je 99,92. Čak i veće koncentracije. Bez sastava štetnih materija”, izjavio je Vlado Đajić, direktor UKC-a Republike Srpske te dodao:

“Narod mora da zna šta je izazvao gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković”, istakao je Đajić.

On je naveo da je sve u UKC-u urađeno po zakonu.

“Životi naših pacijenata priključenih na kiseonik nisu bili u opasnosti i to je glavno što poručujem pacijentima, njihovim porodicama i cijeloj zabrinutoj javnosti. Sve je po zakonu, sve procedure su ispoštovane”, naglasio je Đajić.

Kako je rekao, zdravstveni radnici i rukovodstvo UKC-a će nastaviti predano da rade, navodeći da je danas stigla cisterna sa kiseonikom.

“Borimo se zajedno sa rukovodstvom Republike Srpske, koji su bili uz pacijenti i narod i zahvaljujem im na tome, da obezbijedimo dovoljne količine kiseonika”, kazao je direktor UKC-a Republike Srpske.

Na UKC Republike Srpske danas je stigla cisterna sa kiseonikom, poručio je Vlado Đajić.

Izvor: ATV