Zamjenik šefa Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica izjavio je da su opasne izjave o borbi protiv vlasti nedozvoljenim sredstvima jer šalju poruke da je to nešto što je opravdano i poželjno.

Mazalica je istakao da šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić ne razumije da je politika arena u kojoj se borbe vode dobrim idejama i sposobnošću da se one realizuju.

– Njegove izjave su opasne, jer šalju poruke aktivistima i simpatizerima njegove stranke da su nedozvoljena sredstva, poput prevara, izborne krađe, dezinformacija i izazivanja panike, pa čak i nasilja, nešto što je opravdano i poželjno – rekao je Mazalica za Srnu povodom Stanićeve izjave da će se opozicija dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima boriti protiv vlasti.

On je naveo da “Stanić vrlo dobro zna šta su to nedozvoljena sredstva, jer tako se i obogatio”, dodajući da su prošla vremena u kojima su takvi kao Stanić mogli profitirati, finansijski, ali i politički.

Mazalica je istakao da, osim što vulgarnim i primitivnim nastupima vrijeđa i etiketira ljude, “on ne zna ništa raditi pošteno, tako da bi ga i začudilo da pobjedu na izborima Stanić doživljava kao nešto do čega se dolazi na zakonit način”.

– Mi znamo Stanića i mi ga se ne bojimo. Možda on treba da se boji ljudi koje maltretira – naveo je Mazalica.

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić rekao je juče na konferenciji za novinare opozicije da će se “opozicija protestima, odnosno dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima, boriti protiv vlasti”.

Autor: SRNA/ATV