Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović i direktor Društva za upravljanje penzijskim rezervnim fondom /PREF/ Republike Srpske Miloš Grujić predali su danas na upotrebu šah tablu prijedorskim penzionerima, ljubiteljima ove drevne društveve igre.

Nova šah tabla nalazi se u parku u naselju Pećani, u blizini prostorija Udruženja penzionera grada Prijedora.

Pavlović je rekao da je ova aktivnost nastala kada je sa direktorom PREF-a imao sastanak na kojem su došli na ideju da ovo urade za penzionere grada Prijedora.

“Mislimo da je to nešto što će doprinijeti okupljanju i druženju penzionera i ljepšem i korisnijem korištenju slobodnog vremena. Ovo će dobro doći i kao dio rekonstrukcije ovog parka koja će ići u narednom periodu i samo po sebi će dati i nov izgled i novu konturu tog novog parka”, rekao je Pavlović novinarima u Prijedoru.

On je najavio da će rekonstrukcijom parka biti urađena i biciklistička staza i trim staza.

“Ovim danas smo uvažili i naše penzionere koji su dio našeg grada i naše populacije. I zaista će biti jedna prelijepa slika našeg parka kada sve to ukomponujemo i kada završimo rekonstrukciju”, dodao je Pavlović.

Grujić je izjavio da PREF kroz svoje aktivnosti nastoji da doprinese poboljšanju položaja najstarije populacije, penzionera, ali i lica sa invaliditetom.

“Ovakve donacije nisu neke megalomanske, ali mi nastojimo da kroz naše djelovanje učinimo sve što je u našoj moći da popravimo kvalitet te populacije i već smo donirali nekoliko ovakvih šahovskih tabli u Banjaluci, Bijeljini, Trebinju i sada u Prijedoru, a, osim toga, nastojimo da damo i neke druge donacije u skladu sa potrebama udruženja penzionera. I ova inicijativa je proistekla iz tima gradonačelnika Prijedora, a mi ćemo nastojati i u budućnosti da uradimo sve što je u našoj moći da unaprijedimo život penzionera”, poručio je Grujić.

Predsjednik Udruženja penzionera Prijedor Slobodan Brdar rekao je da je ovo projekat koji je ranije dogovaran zahvaljujući gradonačelniku Prijedora i njegovim saradnicima, kao i PREF-u.

“U prilici smo da se danas otvori ova šahovska tabla koja će služiti penzionerima grada Prijedora i drugim ljubiteljima šaha da mogu upražnjavati svoju sportsku aktivnost kada je lijepo vrijeme i provoditi što je moguće više vremena na otvorenom prostoru, posebno dok traje ova pandemija. Nama to mnogo znači iz mnogo razloga”, dodao je Brdar.

Izvor: rijedorgrad