Član Predsjedništva SNSD-a Darko Tomaš izjavio je Srni da je opozicija u Republici Srpskoj protestovala protiv navodnog gašenja jedne televizije koja je toliko “ugašena” da je uživo prenosila protest i emitovala ga u cijeloj Republici.

Tomaš je upitao gdje je “medijski mrak”, kada se opozicionari se “ne gase”. “Non-stop su na svim medijima. Da je mrak njihove bi izjave mogli da vidimo samo u kupusnom listu, a ne po svim mogućim portalima, televizijskim i radio kanalima”, naglasio je Tomaš.

On je rekao da izgleda da je u ovom slučaju protest bio i sredstvo i cilj sam po sebi, jer ako mitinguju i protestuju onda djeluje da nešto rade.

“Šta bi, recimo, (gradonačelnik Banjaluke Draško) Stanivuković mogao upisati u raspored svojih aktivnosti da nije takvih stvari”, upitao je Tomaš.

On je naglasio da je opozicija uvela priču o kiseoniku, da bi pojačali efekat, dok istu priču o kriminalu i korupciji javnost u Srpskoj sluša godinama, kao što su nekad pričali da neće biti penzija i plata i plašili narod.

“U svakom slučaju, svojevremeno, pred mnogo više ljudi nego što ih je bilo danas Jelena Trivić i Stanivuković su se odrekli mandata u Narodnoj skupštini, a onda sjeli u poslaničke klupe, a Vukota Govedarica se samoproglasio predsjednikom”, podsjetio je Tomaš.

On je istakao da se “na današnjem skupu vidjelo još par čuda – da Gorana Selaka i Nenada Nešića ne vole slušati oni koje su doveli na skup, kao i da je Draško ljut jer nije dobio najveći aplauz”.

“Šta reći o Mirku Šaroviću, najstarijem od narečenih, koji čita zahtjeve jer ne umije da se obrati? Sve u svemu, već viđeno”, zaključio je Tomaš.

Autor: SRNA/ATV