Uz vedra i prohladna jutra, u Srpskoj će i narednih dana biti sunčano i toplo, a dnevna temperatura će ići i do 29 stepeni.

Analiza Hidrometeorološkog zavoda RS pokazuje da će se danas jutarnja temperatura kretati od od sedam do 11 stepeni, na jugu do 14, a na planinama od pet stepeni. Najviša dnevna temperatura biće od 20 do 25, na sjeveru i jugu do 28, a na planinama od 17 stepeni.

Sutra ujutru pretežno vedro, uz umjerenu oblačnost na sjeveroistoku, ponegdje sa maglom po kotlinama i oko rijeka. Tokom dana sunčano i toplo, uz promjenjivu oblačnost na sjeveru. Minimalna jutarnja temperatura vazduha od osam do 13, na jugu do 15, a na planinama od šest stepeni. Najviša dnevna temperatura kretaće se od 22 do 26, na sjeveru i jugu do 29, a na planinama od 18 stepeni.

U utorak jutro pretežno vedro, ponegdje sa maglom po kotlinama i oko rijeka. Tokom dana sunčano i veoma toplo, uz promjenlivu oblačnost na sjeveru. Minimalna jutarnja temperatura osam do 13, na jugu do 15, a na planinama od šest stepeni. Najviša dnevna temperatura biće od 22 do 26,  na sjeveru i jugu do 29, a na planinama od 18 stepeni.

U srijedu ujutru biće pretežno oblačno, tokom dana nestabilno uz kišu i pljuskove praćene grmljavinom, lokalno uz pojačan vjetar i obilnije padavine. U većini predjela pad dnevne temperature, pa će biti i svježije. Minimalna jutarnja temperatura od osam do 13, na jugu do 15, a na planinama od šest stepeni. Najviša dnevna temperatura vazduha kretaće se od 15 do 22, na planinama od 13 stepeni.

Izvor: Srpskainfo