U slaboj fudbalskoj predstavi na Gradskom stadionu u Prijedoru domaći Rudar Prijedor i tuzlanska Slobode podelili bodove odigravši nerešeno – 1:1.

Gradski stadion u Prijedoru. Gledalaca: 600. Sudija: Dražen Marić (Bijeljina) 6,5. Strelci: Amoa u 30. minutu za Rudar Prijedor, a Maksimović (iz penala) u 36. minutu za Slobodu. Žuti kartoni: Pekija (Rudar Prijedor), A. Beganović, Karišik, Osmić, Maksimović, Veselinović (Sloboda).

RUDAR PRIJEDOR: Šćekić, Asani, Sadiku, Pekija, Pavlović, Santos Rodrigez (od 90+1. Gavranović -), Burazor (od 68. Bilbija), Mandić (od 68. Marmat -), Marić (od 76. Dojčinović -), Amoa, Jakupović (od 68. Kulenović -).

SLOBODA: Bukvić, Jusić, Čivić (od 82. Veselinović -), A. Beganović, Kurtalić, Alić (od 58. Ramić), Maksimović, Osmić (od 71. Devedžić -), Predragović, Karišik, Mehmedović (od 46. Husejinović).

Igrač utakmice: Saša Maksimović (Sloboda).

U slaboj fudbalskoj predstavi na Gradskom stadionu u Prijedoru domaći Rudar Prijedor i tuzlanska Slobode podelili bodove odigravši nerešeno – 1:1. Posebno je loša bila predstava oba tima u drugih 45 minuta u kojima ni Prijedorčani ni Tuzlaci nisu stvorili nijednu stoodstotnu šansu, pa su “rudari” sa Sane ostali bez još dva boda na domaćem terenu koja bi im mogla značiti mnogo u borbi za opstanak u m:tel Premijer ligi BiH.

Domaćini su u uvodu utakmice bili nešto bolji i imali više prilika preko Nemanje Pekije, Demira Jakupovića i Nikole Mandića, dok je Alen Kurtalić zapretio na drugoj strani, kada je njegov udarac prošao tik pored stative. Internacionalac iz Gane Džozef Amoa doneo je Rudar Prijedoruu vođstvo u 30. minutu. On je odlično je primio loptu u šesnaestercu gostiju posle sjajne asistencije Đeljilja Asanija, izbegao ofsajd zamku i rutinski matirao Semira Bukvića rezantnim udarcem sa desetak metara.

Svega šest minuta kasnije Tuzlaci su izjednačili i to sa bijele tačke. Pekija je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, pa je sudija Dražen Marić iz Bijeljine pokazao na jedanaesterac. Siguran realizator najstrože kazne bio je Saša Maksimović, inače najbolji pojedinac susreta u Prijedoru. Do odlaska ekipa na odmor ostalo je 1:1.

U drugom poluvremenu tempo meča je znatno opao, kao da su obe ekipe bile zadovoljne podelom plena i jedva čekale završetak susreta. Do same završnice susreta po jednu polupriliku su imali Pekija pred golom Slobode te Muharem Čivić na drugoj strani, rezultat se nije menjao, pa je svakom od rivala pripao po bod.