Povodom Međunarodnog dana starih osoba, korisnici prijedorskog Doma za starija lica imali su priliku da saznaju nešto više o tome kako da život učine aktivnijim i zdravijim. U tom cilju održano je predavanje na temu „Prevencija osteoporoze i artritisa“.Korisnici Doma ističu da im predavanje mnogo znači i da će im pomoći da lakše savladaju probleme koje donosi starost. Nadaju se da će sličnih predavanje biti i u narednom periodu.

Ortoped Boško Kosić, koji je korisnicima Doma govorio o značaju vježbanja u prevenciji osteoporoze i artritisa kaže i da je bitno skrenuti pažnju i na činjenicu da star čovjek ne znači istovremeno i bolestan čovjek i da se pravilnom ishranom, vježbama i određenim farmakološkim terapijama omogućava dosta kvalitetan način života i u trećem životnom dobu.

Zaposleni u Domu za starija lica naglašavaju da im je konstantan cilj da korisnicima pomognu da se bolje osjećaju i da poboljšaju kvalitet života. Medicinski radnici savjetuju da o zdravlju u starosti treba razmišljati u mladosti, jer će mladalačke nesmotrenosti doći na naplatu u starijem životnom dobu.

Izvor: Kozarski