Na sastanku, koji je održan danas, dogovoreno je da predsjednik Skupštine Mladen Ilić zakaže nastavak sjednice za sutra u 9.00 časova, a u skladu sa Poslovnikom Skupštine grada kojim je propisano da prekid sjednice može trajati do 15 dana.

S druge strane, zaključeno je da se i dalje nisu stekli elementarni uslovi za prisustvo odbornika na sjednici Skupštine, zbog čega odbornici skupštine većine neće prisustvovati sjednicama.

– Razlog za takav stav leži u činjenici što se nakon nebrojano poziva upućenih gradonačelniku /Drašku Stanivukoviću/ da se sjedne i dogovori o svim tačkama, na iste gradonačelnik oglušio i time pokazao da ne želi saradnju sa legitimno izabranim predstavnicima – saopšteno je iz Kabineta predsjednika Skupštine grada.

U saopštenju se dodaje da su gradonačelnik i njegovi saradnici nastavili da pozivaju građane na linč odbornika u Skupštini grada i da ih na taj način prisile da glasaju po želji gradonačelnika.

Odbornici skupštinske većine dali su gradonačelniku rok od sedam dana da ih pozove i organizuje sastanak na kojem bi se dogovorili o spornim tačkama.

– Ukoliko gradonačelnik odluči da ne organizuje sastanak, zakazaćemo nastavak sjednice u skladu sa Poslovnikom i na istoj povući sa dnevnog reda sve tačke koje nisu bile predmet dogovora i razgovora – navodi se u saopštenju.

Autor: SRNA/RTRS