epa08792819 (FILE) - Edward Snowden, seen on a screen via satellite from Moscow, Russia, speaks during a press conference about a new campaign to persuade US President Barack Obama to pardon him for violating the United States' Espionage Act in 2013 by leaking classified documents in New York, New York, USA, 14 September 2016 (reissued 02 November 2020). Snowden on 02 November 2020 wrote on Twitter that he and his wife plan to apply for a dual Russian-US citizenship. EPA-EFE/JUSTIN LANE

Edvard Snouden, američki uzbunjivač i bivši obavještajac koji je zbog objelodanjivanja tajnih špijunskih programa prebjegao u Rusiju, oglasio se povodom pada Fejsbuka, Instagrama i Vacapa, ocjenivši da je na jedan dan, svijet postao zdravije mjesto.

To što Fejsbuk, Instagram i Vocap padaju u isto vrijeme svakako se čini kao lako razumljiv i popularan primjer zašto razbijanje određenog monopola na najmanje tri djela možda nije loša ideja – ocijenio je Snouden na Tviteru.

U jednoj od niza poruka koje je objavio na ovoj društvenoj mreži, Snouden je napisao da pad Vocapa podsjetnik ”’da bi ljudi trebalo da koriste neprofitnu, privatniju alternativu, kao što je Signal””.

Snouden je čak napisao i da su “internet divovi danas oflajn i da se više ne vraćaju”

“Šta će se dogoditi sutra?”, upitao je on, a pod odgovore stavio: “Osvanuće zlatno doba” i “Kolaps: Večeramo sa pacovima”.

Izvor: Tanjuh/Srpskainfo