Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković smjenjuje glavnog građevinskog inspektora Sanju Džidu. Po svemu sudeći, samo zato što mu se nije dopalo rješenje o inspekcijskom nadzoru iz marta ove godine o izgradnji objekta čiji investitor je preduzeće „Sirius 2010 doo“ iz Banjaluke.

Ne spori gradonačelnik da objekat ima potrebne dozvole, ali njemu su sumnjive i nelegalne, te tvrdi da se objekat gradi mimo regulacionog plana. I za sve mu je kriva Sanja Džida. Ali ne i Boriša Mandić, koji je potpisan na istu informaciju o građenju i koji je sačinio izvještaj. On je, u međuvremenu, unaprijeđen u Odjeljenje za komunalne poslove.

Sanja Džida, glavni građevinski inspektor u Gradskoj upravi Banjaluka, komentarisala je za ATV izjave Stanivkovića o nelegalnoj gradnji stambenog objekta u Ulici Bože Varićaka, rekavši da je u trenutku izlaska na teren izgradnja objekta bila u skladu sa izdatom građevinskom dozvolom.

„Predmet ‘Sirius’ nikada nije bio signiran na mene, taj predmet nikada nisam vodila ja. Svaki inspektor je samostalan u svom radu i to tako propisuje zakon o inspekcijama. Mi smo od Kabineta gradonačelnika imali usmenu naredbu da odemo prekontrolisati gradnju. Na terenu smo bili postupajući inspektor i ja, znači, u kontroli izgradnje, a ne u kontroli izdate građevinske dozvole. To su dvije različite vrste inspekcijskog nadzora“, pojasnila je Džida za ATV.

Izvještaj je sačinio postupajaći inspektor u tom predmetu, a kako je rekla, to je bio Boriša Mandić.

„Ja sam potpisala kao prisutni inspektor na terenu. Na tom izvještaju smo potpisani inspektor Mandić i ja, on kao inspektor koji vodi predmet, ja kao koordinator građevinske inspekcije.  U momentu kad smo bili na terenu, izgradnja je bila u skladu sa izdatom građevinskom dozvolom“, rekla je Džida.

Ona je rekla da je Boriša Mandić premješten sa mjesta građevinskog inspektora na mjesto potpisnika u  Odjeljenju za komunalne poslove, što je, kako kaže, praktično kao načelnik Odjeljenja.

Izvor: ATV