Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić rekao je danas da grad Banjaluka ima obavezu pomoći Domu zdravlja i zdravstvenim radnicama.

“Mi definitivno pozdravljamo ovakvu odluku i podršku zdravstvenom sektoru sa ove stavke od 200.000 maraka. U onom usvojenom budžetu skupštinska većina je glasala za ovako nešto i to u onom dijelu gdje se direktno tiče finansija za Dom zdravlja. Ono što je važno napomenuti je da ova isplata nema dodirnih tačaka sa amandmanom koji je skupštinska većina uložila, a to je da se svim zdravstvenim radnicima koji funkcionišu i rade u Banjaluci dodijeli po 500 KM kao jedan vid podrške. Mi svakako ovo pozdravljamo i Grad kao osnivač Doma zdravlja, sigurno možemo reći da ima i obavezu više prema njemu, ali skupštinska većina neće odustati od politika koje se dodiruju sa ovim dijelom dodjele ovih 500 KM odnosno onog amandmana koji je usvojen i na tome ćemo insistirati do kraja”, rekao je Ilić i dodao:

“U budžetu koji je usvojen, u jednom dijelu gdje su navedene stavke vezane za sam Dom zdravlja, ima jedna stavka koja se naziva grant, od 200. 000 maraka, odnosno podrška zdravstvenom sektoru. Nije tačno definisana da li će tačno biti od 200 KM ili u nekom drugom obliku podrška zdravstvenom sektoru, ali taj novac ima. Ponavljam, to je potpuno druga stavka u odnosu na onu stavku od 2,7 miliona to je podrška svim zdravstvenim radnikama u vidu 500 KM svim zdravstvenim radnicima pojedinačno”, kaže Ilić.

Izvor: ATV