Organizacija starješina Vojske Republike Srpske najoštrije je osudila navode narodnog poslanika Nebojše Vukanovića da je “protiv volje komandanata i članstva” izabrano rukovodstvo i predsjednik te organizacije Slobodan Župljanin, uz ocjenu da to nije “ni prva, a sigurno ni posljednja laž” koju je izrekao u Narodnoj skupštini Srpske.

– Da je narodni poslanik Vukanović želio istinu, vrlo lako je mogao provjeriti, s obzirom na to da rad Organizacije starješina Vojske Republike Srpske transparentan i da su svi relevantni podaci dostupni široj javnosti – navodi se u saopštenju ove organizacije.

Iz ove organizacije napominju da ovo nije prvi slučaj da se javnost pokušava obmanuti i lažno informisati, te smatraju da je riječ o nastojanju “uspostavljanja politike kontrole nad ovom organizacijom od djela opozicionih političih partija”.

Saopštenje za javnost

Saopštenje za javnost

Organizacija starješina Vojske Republike Srpske je u saopštenju dala i pregled izbora rukovodstva ove organizacije koji su se odvijalo prema Statutu.

Vukanović je sporne navode iznio juče na sjednici Narodne skupštine Srpske u okviru rasprave u vezi sa problemima boračke populacije.

Autor: SRNA/RTRS