Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je danas da stagnira broj hospitalizovanih lica zaraženih virusom korona, ali i apelovao na građane da se vakcinišu protiv kovida 19.

– Taj broj kreće se između 700 i 750, što možemo zahvaliti vakcinaciji. Da je vakcinacija bila uspješnija i da je taj cijeli proces bio uspješniji, bio bi i manji broj pacijenata u bolnicama – rekao je Šeranić novinarima u Banjaluci.

On je naveo da Ministarstvo na sedmičnoj osnovi prati podatke o broju zaraženih virusom korona, te da je prošla sedmica bila identična onoj prije nje.

Šeranić smatra da treba biti vraćen fokus na vakcinaciju u Republici Srpskoj, ističući da je vidljivo da je u državama sa povećanim postotkom vakcinacije život vraćen na način od prije pandemije.

– Moji apeli su uvijek upućeni na to. Dajte da razgovaramo o onim temama koje su vezane za vakcinaciju. Ako treba da pojašnjavamo i objašnjavamo, to ćemo i činiti. Građani imaju pravo da sumnjaju, ali pozivam da se informacije traže u okviru nadležnih istitucija – naglasio je Šeranić.

Autor: SRNA/RTRS