БЕОГРАД, 7. ОКТОБРА /СРНА/ - У Београду се одржава трибина "Слобода и самосталност Републике Српске", на којем учествује српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и аналитичари из Српске и Србије, Трибину су организовали Представништво Републике Српске у Србији, те портали "Све о Српској" и "Факти".

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da očekuje ostavku gradonačelnika Prijedora Dalibora Pavlovića jer smatra da je to najbolje za njega nakon onoga šta je uradio.

“Ono što se moglo vidjeti u javnom prostoru za mene je moralno neprihvatljivo, politički neodrživo i mislim da je za njega lično najbolje da napusti tu funkciju”, rekao je Dodik novinarima u Beogradu.

On vjeruje da njegova stranka ponovo u Prijedoru može doći do mjesta gradonačelnika, što su bili i uradili poslije 15-ak godina.

“Na kraju krajeva, dobili ili ne dobili gradonačelnika, ovo što je on uradio je neprihvatljivo za mene lično i za partiju koju ja vodim”, istakao je Dodik.

On je naveo da je ovaj javni prostor totalno kontaminiran milionima gluposti koje na neki način apsorbuju vjerovatno mlađe generacije, ali da oni koji su vaspitani na nekim drugim moralnim vrijedostima još drže do tog morala u politici.

Na pitanje da li će biti smijenjeni i drugi koji su pod istragom, Dodik je naveo da će ovih dana pokušati da u stranci razviju mehanizam, mada je to surovo, jer niko nije kriv dok se to ne dokaže.

On je naveo da će se zalagati da svako onaj za koga tužilaštvo uputi bilo kakav zahtjev za istragu o zloupotrebama položaja ili nekim drugim radnjama istog trenutka, kada se taj zahtjev uputi policiji, bude smijenjen sa funkcije koju obavlja.

Autor: SRNA/ATV