Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić rekao je da će sjednica Skupštine, na čijem dnevnom redu je rebalans budžeta, biti održana u ponedjeljak, 11. oktobra.

Ilić je najavio da će prije toga, u subotu, biti održan sastanak predstavnika skupštinske većine sa gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem.

– Stav koalicije okupljene oko SNSD-a u Skupštini grada je bio da se vratimo u skupštinske klupe i nastavimo s radom, uz apel gradonačelniku da je neprihvatljivo primoravanje odbornika da urade bilo šta i da nećemo pristati na bilo kakve ucjene – bile one u vidu protesta ili nekom drugom obliku – rekao je Ilić u političkom magazinu Pečat.

Istakao je da će skupštinska većina svoje stavove iznijeti u Skupštini i održati sastanak sa gradonačelnikom u subotu prijepodne i na taj način pokušati da postignu saglasnost u vezi ključnih pitanja.

Kada je riječ o pomoći zdravstvenim radnicima u banjalučkom Domu zdravlja u iznosu od 200 KM, Ilić je rekao da skupštinska većina neće odustati od amandmana koji su sastavni dio budžeta, prema kojima bi svim medicinarima na području grada Banjaluka bilo isplaćeno 500 KM pomoći, a kojih u Nacrtu rebalansa budžeta nema.

– Mi nećemo odustati od toga ni na sastanku ni na sjednici u ponedjeljak. Isplatu pomoći od 200 KM pozdravljamo, ali to nema veze sa amandmanima. Istrajaćemo na tome da se pomoć od 500 KM isplati svim zdravstvenim radnicima u Banjaluci, a ne samo zaposlenima u Domu zdravlja – poručio je Ilić i dodao da će tražiti da se ova i ostale stavke, poput one o pomoći porodiljama, nađu u rebalansu.

Dodao je da je amandmanima predviđena isplata 500 KM svim porodiljama na području grada i da će istrajati na tome.

– Neko smatra da će nas političkim pritiscima ili protestima natjerati da za nešto glasamo. Tako nešto se neće desiti,  mi ćemo istrajati na svojim idejama pod cijenu da Banjaluka i ne dobije rebalans budžeta. Ostaje nam da vidimo da li ćemo naići na razumijevanje druge strane – istakao je Ilić.

Autor: RTRS