MUNCHEN, NETHERLANDS - JULY 24: Nemanja Motika of Bayern Munich during the Club Friendly match between Bayern Munich and Ajax at Allianz Arena on July 24, 2021 in Munich, Netherlands (Photo by Ben Gal/BSR Agency/Getty Images)

Talentovani mladi fudbaler Nemanja Motika nedavno je prekomandovan u prvi tim minhenskog Bajerna, pa sada trenira sa velikim zvijezdama bavarskog giganta.

Tako ovaj 18-godišnji ofanzivac svakodnevno stasava uz Levandovskog, Milera i ostale vedete Bajerna.

Motikin otac je s Nišićke visoravni, pa je tako, na papiru, postojala i šansa da on igra za BiH, ali nakon posljednjeg intervjua za Mozzartsport jasno je da od toga nema ništa.

Naime, Motika je rekao da je odbio i Njemačku, te da želi igrati za Srbiju.

“Dobio sam poziv Njemačke, ali sam morao da odbijem. Volim da igram za svoju državu, to mi je posebna čast i užitak. Bilo mi je veoma drago kad sam dobio poziv selektora Srbije. Samo sam čekao da doživim taj osjećaj da obučem dres Srbije, da se prekrstim, poljubim grb. Taj osjećaj je jedinstven. San mi je da isto iskusim i u seniorskoj reprezentaciji Srbije”, kazao je Motika za Mozzartsport, koji će danas od 15 sati igrati prijateljsku utakmicu protiv juniora BiH.

Izvor: ATV