Delegacija ruskih ljekara iz Onkocentra Sankt Peterburg, boravi u višednevnoj posjeti Univerzitetskom kliničkom centru Srpske, što predstavlja nastavak kontinuirane medicinske edukacije i međunarodne saradnje, rekao je generalni direktor ove zdravstvene ustanove Vlado Đajić.

– Univerzitetski klinički centar Srpske danas je jedan od vodećih kliničkih centara u Evropi, a napravljena je i strategija nastavka razvoja sa podrškom Rusije. Dosadašnja saradnja je bila izvanredna. Naši ljekari su boravili u Rusiji, a njihovi kod nas. Napravi smo strategiju kako da i dalje razvijamo UKC Srpske uz pomoć eminentnih stručnjaka iz Rusije – dodao je Đajić.

U ruskoj delegaciji je i svjetski stručnjak direktor Onkološkog instituta iz Rusije Vladimir Moisenko.

Moisenko je rekao da je Onkocentar unikatan u Rusiji po svojim principima, odnosu prema pacijentima, poslu i profesiji.

– Optimalne rezultate rada postižemo saradnjom sa drugim centrima iz Rusije i svijeta. UKC Republike Srpske je danas po svojoj opremi, kvalifikaciji stručnih saradnika i po nivou usluga koje pruža jedan od vodećih centara u Evropi – istakao je on.

Ruska delegacija u UKC Republike Srpske

Ruska delegacija u UKC Republike Srpske

Šef Koloproktološkog odjeljenja Onkocentra Sankt Peterburg Ikram Alijev naglasio je je da mu je čast što boravi na UKC-u Srpske

– Od početka saradnje između ove dvije ustanove prošlo je više od tri godine, tokom koje su spaseni mnogi životi – izjavio je Alijev.

Specijalista opšte hirurgije iz Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju UKC-a Goran Јanjić rekao je da UKC danas pruža usluge laparoskopske hirurgije na svjetskom nivou, i to zahvaljujući sticanju iskustava u Onkocentru Sankt Peterburg.

Autor: RTRS