Pod naslovom “skandal poslije meča sa Sjevernom Irskom”, švajcarski mediji javili su da je reprezentativac njihove zemlje Đerdan Šaćiri obukao jaknu tzv. Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) prilikom davanja izjava!

Šaćiri je poslije trijumfa Švajcaraca stao pred kamere TV RSI kako bi odgovarao na pitanja vezana za utakmicu, da bi mu u jednom trenutku prišao čovjek i navukao mu jaknu.

Na snimku pomenute televizije se vidi da je Šaćiri u trenutku ostao zbunjen, a zatim i da je na jakni amblem sa dvoglavim orlom na crvenoj pozadini, sa slovima UČK (OVK).

Čovjek se smije i odlazi u stranu, dok se i Šaćiri takođe nasmijao kada je prepoznao amblem, prije nego što je zbacio jaknu sa sebe i nastavio da daje intervju kao da se ništa nije desilo.

Inače, Šaćiri je poznat kao fudbaler koji godinama promoviše terorizam OVK, a zbog straha od navijača Crvene zvezde Jirgen Klop ga svojevremeno nije doveo u Beograd kada je Liverpul gostovao crveno-bijelima u sklopu Lige šampiona.

Podsjetimo, Šaćiri je zajedno sa saigračem Džakom slavio trijumf Švajcarske protiv Srbije na SP tako što su pokazivali dvoglavog orla, a poslije toga su se i izvinjavali zbog velikog udara švajcarske javnosti na njih. Takođe, igrači su od strane FIFA kažnjeni po 10.000 evra.

Izvor: Telegraf.rs