Vladan Simeunović iz Bijeljine, predsjednik Takmičarske komisije Prve lige Republike Srpske, podnio je disciplinsku prijavu protiv Fudbalskog kluba Krupa kojoj prijeti oduzimanje od šest do 12 bodova zbog toga što u sistemu takmičenja nema sve omladinske selekcije, tačnije kadetsko tim.

Kako saznaje naš portal podatke o “grijehu” FK Krupa je saznao Mladen Bosančić, član Izvršnog odbora FSRS i predsjednik Fudbalskog kluba Sloboda Novi Grad, a FSRS je pismeno obaviješten i od strane komesara omladinskih liga koji vodi određeno takmičenje Na osnovu tog dokumenta je komesar Prve lige Simeunović i podnio prijavu disciplinskim organima FSRS.

U članu 62. Disciplinskog pravilnika FS Republike Srpske (Odustajanje od takmičenja ili takmičenje sa nedovoljnim brojem selekcija) piše:

“(1) Klub, koji neopravdano odustane od prvenstvenog takmičenja, biće kažnjen vraćanjem u najniži stepen takmičenja i kaznom od šest do 12 negativnih bodova.

(2) Klub, koji neopravdano odustane od takmičenja za  Kup FSRS, biće kažnjen novčanom kaznom do 5.000 KM.

(3) Klub koji ne posjeduje dovoljan broj mlađih selekcija propisanih Uslovima odgovarajućih takmičenja seniorskih timova odnosno Propozicijama odgovarajućih takmičenja seniorskih timova ili uopšte ne započne takmičenje sa mlađim selekcijama, a prema utvrđenim Propozicijama, kazniće se seniorski tim prema odgovarajućem stepenu takmičenja:

Izvor: SportDC