Nikica Milenković nije više šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Rudar Prijedor. Čelni ljudi premijerligaša iz Prijedora, bez predsjednika (Darko Milunović podnio ostavku, njegov nasljednik nije izabrala Skupština) odlučili su da raskinu ugovor sa iskusnim stručnjakom iz Hrvatske, ali i njegovim pomoćnikom Markom Miloševićem.

Razlog nisu rezultati (u 12 utakmica Milenković je osvojio isto toliko bodova) već finansijska nestabilnost kluba, pa se krnja uprava odlučila da rastereti budžet rastankom sa Milenkovićem i Miloševićem. Klub će u nastavku premijerligaške sezone predvoditi drugi pomoćnik Marko Tešić, s kojim su “rudari” sa Sane i ušli u elitu, obzirom da je u prošloj sezoni naslijedio šefa stručnog štaba Borisa Savića.
Prema informacijama iz Prijedora razmišljanja čelnika kluba su da “prorijede” i igrački kadar, odnosno da raskinu ugovore sa petoricom fudbalera koji imaju, po procjeni čelnika, visoka primanja, ali njihova imena još uvijek nisu objelodanjena.
Takođe, saznali smo da su dugovanja prema igračima velika i da su mnogi najavili tužbe protiv kluba kako bi naplatili svoja potraživanja!

Izvor: SportDC