Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o primjeni buster doze vakcina protiv kovida 19 u Republici Srpskoj.

Republički štab juče se upoznao sa Informacijom o primjeni buster doze vakcina protiv kovida 19 u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

U skladu sa ovim Zaključkom zadužen je ЈZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da odmah planira, organizuje i zajedno sa drugim zdravstvenim ustanovama, sprovede vakcinaciju stanovništva Republike Srpske buster dozom vakcina protiv kovida 19, te izda potvrde o sprovedenoj vakcinaciji.

Takođe, ЈZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske zadužen je da redovno izvještava Republički štab za vanredne situacije o aktivnostima u vezi sa ovim Zaaključkom.

Republički štab za vanredne situacije donio je i Zaključak o potrebi nabavke lične zaštitne opreme u javnim zdravstvenim ustanovama.

Štab je prihvatio Informaciju o potrebi nabavke lične zaštitne opreme u javnim zdravstvenim ustanovama, za period od četiri mjeseca, u cilju zaštite zaposlenih i prevencije širenja, suzbijanja i otklanjanja virusa korona.

Štab je zadužio Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske da za potrebe javnih zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj sprovede postupke javnih nabavki roba.

Autor: RTRS