U Republici Srpskoj će do kraja sedmice biti pretežno sunčano uz promjenljivu dnevnu oblačnost i najvišu dnevnu temperaturu od osam do 13, na jugu i sjeveru do 17 stepeni Celzijusovih, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Sutra ujutro biće malo do umjereno oblačno i hladno,na sjeveru i jugu uglavnom vedro, ponegdje oko rijeka sa maglom, a na planinama je moguć slab mraz.

Tokom dana biće pretežno sunčano uz promjenljivu oblačnost i na momente vjetrovito, uglavnom na jugu, a u toku noći pretežno vedro.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni, a na jugu umjerena do jaka bura.

Minimalna jutarnja temperatura vazduha biće od dva do sedam, na jugu do devet stepeni Celzijusovih, na planinama od minus dva, a najviša dnevna temperatura vazduha od sedam do 13, na jugu do 15 , a na planinama od tri stepena Celzijusova.

U petak , 15.oktobra jutro će biti pretežno vedro uz malu oblačnost na istoku, tokom dana sunčano uz porast dnevne temperature, na istoku malo oblačno.

Minimalna jutarnja temperatura vazduha od dva do šest, na jugu do osam, na planinama od minus dva, a najviša dnevna temperatura vazduha od osam do 13, na jugu i sjeveru do 16, na planinama od četiri stepena Celzijusova.

U subotu će jutro u centralnim i istočnim krajevima biti malo do umjereno oblačno, na sjeveru i jugu vedro i hladno kao i na planinama.

Tokom dana biće uglavnom sunčano uz promjenljivu dnevnu oblačnost.

Minimalna jutarnja temperatura vazduha biće od tri do sedam, na jugu do devet, na planinama od minus jedan stepen, a najviša dnevna temperatura vazduha od osam do 13, na jugu i sjeveru do 17, na planinama od pet stepeni.

nedjelju, 17. oktobra ujutru će biti pretežno vedro, na istoku umjereno oblačno, a tokom dana uglavnom sunčano uz promjenljivu dnevnu oblačnost.

Minimalna jutarnja temperatura vazduha od tri do sedam, na jugu do devet, na planinama od nule, a najviša dnevna temperatura od 10 do 15, na jugu i sjeveru do 20, na planinama od šest stepeni Celzijusovih.

Autor: SRNA/RTRS