LUXEMBOURG vs SERBIA na Stade de Luxembourg. Luksemburg, 09.10.2021. foto: Nebojsa Parausic Fudbal, Kvalifikacije za svetsko prvenstvo, Luksemburg, Srbija

Fudbaleri Srbije došli su do nova tri boda u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo pobjedom nad Azerbejdžanom sa 3:1.

Ofanzivna igra Srbije je bila zaista na visokom nivou, a glavni motor je bio Dušan Vlahović koji je sa dva gola, uz iznuđen penal, i riješio ovaj meč.

Za razliku od Vlahovića, golman Predrag Rajković nije imao baš sjajan dan, a u skladu sa vremenom, pružio je jednu sivu predstavu krunisanu poklonjenim golom protivnicima.

Najbitnije je da je pobjeda tu i da je situacija sada čista. Ne najbolja, ali je čista i ima nade, a i obezbijeđen je plej-of.

Prije glavnog zadatka, vidjeli smo dosta toga protiv Azerbejdžana. Spasavali su se gosti, jedva preživljavali, a do 14. minuta smo vidjeli dvije stative – jednu u režiji Vlahovića, a drugu u režiji štopera Azera koji je umalo postigao autogol.

Nakon pola sata igre, viđen je i prvi pogodak. Vlahović je izbjegao ofsajd, krenuo u prodor, a Hagverdi ga je počupao za za dres i oborio. Sudija je pokazao na bijelu tačku odakle je upravo Dušan bio siguran.

Pošto je srpski tim imao sve u svojim rukama, mnogi su pomislili da ćemo lako krenuti ka pobjedi, ali…

Golman srpske ekipe Rajković je reagovao u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena, a onda bespotrebno počeo da se igra i da juri za loptom koja je izašla iz kaznenog prostora, a pri posljednjoj reakciji je dodao u noge Mahmudovu koji je u praznu mrežu proslijedio.

Nije bilo panike, nije bilo trke, a ni frke, tako da je Srbija ponovo uzletjela ka pobjedi u 52. minutu.

Lazović je šutirao sa ruba šesnaesterca, čuvar mreže je jedva uspio da odbrani, ali je napadač Fiorentine natrčao na odbitak i prikucao ga u mrežu. Stvari su ponovo na svom mjestu.

Nastavile su prilike da se ređaju, pa prečka Sergeja Milinkovića-Savića, pa “makazice” Vlahovića pored desne stative, a onda je stigao još jedan gol. Doduše, još jedan sa bijele tačke.

Medvedev, kapiten Azera, je igrao rukom u kaznenom prostoru, te je sudija pokazao na bijelu tačku.

Dušan Tadić, koji je ušao u drugom poluvremenu, preuzeo je odgovornost i postavio konačnih 3:1.

Izvor: ATV