Republika Srpska se najbolje brani poštovanjem Dejtonskog sporazuma i vraćanjem nadležnosti, a ne strahom od ambasada, relativizacijom opasnosti i razvodnjavanjem drugim temama, poručio je poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica.

– Da je pametan, umjesto zapete Vukota bi stavio uzvičnik. Tačno Mazalica! Јer, Srpska se najbolje brani poštovanjem Dejtonskog sporazuma i vraćanjem nadležnosti. Ne brani se strahom od ambasada, relativizacijom opasnosti i razvodnjavanjem drugim temama – napisao je Mazalica na Tviteru povodom saopštenja člana Predsjedništva BiH SDS-a Vukote Govedarice u kojem ga pominje.

Govedarica je nazvao “suludim i šizofrenim namjere o pitanju nezavisnosti Republike Srpske u okvirima Dejtonskog sporazuma”, te da je to “politika koja Republiku Srpsku vodi u nestanak”.

– Što je Vukoti milo, Vukoti se i snilo: međunarodna intervencija, vanredno stanje, nova međunarodna konferencija. Ni najveći naši neprijatelji nisu snili što je usnio Vukota. Vukota izgleda najavljuje što se i Sarajevo ustručava da kaže. Dok Vukota sanja, traju napadi na Srpsku – naveo je Mazalica.

On je istakao da su toliko isprepadani da su utekli sa glasanja kada je jasno rečeno da neće biti vraćene povelje koje su dobili ljudi zaslužni za stvaranje Republike Srpske.

– Uprkos prijetnjama i sankcijama, mi smo glasali. Možda su oni bili u strahu da ne izgube kapital. Mi smo sačuvali obraz – naglasio je Mazalica.

Prema njegovim riječima, “dok su takvi kao Vukota zviždali kad se odlučivalo o vojnoj neutralnosti, dok su bježali od podrške stvaraocima Republike Srpske, doku su glasali za štetne mehanizme i poslovnike u Sarajevu, pojačavaju se pritisci na Republiku Srpsku”.

– Svaki Vukota ima svoj kamion brašna. Tip 500 – zaključio je Mazalica.

Govedarica je naveo da “SNSD-u i njegovim koalicionim partnerima treba jasno i bez ikakvih predrasuda reći da ne mogu dobiti podršku za svoju politiku”, navodeći posljedice, u ovom slučaju međunarodnu intervenciju koja će, kako je rekao, da izazove vanredno stanje u Republici Srpskoj.

– U takvom ambijentu za koji Srbi u BiH nemaju saveznika, može se očekivati nova međunarodna konferencija o BiH – sugerisao je Govedarica.

Autor: SRNA/ATV