Topića optužio za neodgovornost, a on organizovao proteste na vrhuncu pandemije

Gradonačelnik Banja Luke, Draško Stanivuković povodom novonastale situacije u kojoj je zaraženo nekoliko odbornika, zbog čega je prekinuta sjednica u Skupštini grada, objavio je video u kom je optužio šefa Kluba odbornika SNSD-a Dragoslava Topića za neodgovornost i nesavjestan rad.

Stanivuković je u videu rekao kako je zabrinut za osnovno i elementarno funkcionisanje Gradske uprave, jer će on i njegovi saradnici i savjetnici biti u izolaciji narednih deset dana.

„Kako da grad funkcioniše bez onih ključnih ljudi vode odjeljenja, kabinet i čitavu Gradsku upravu?“ zapitao se gradonačelnik Stanivuković, koji je prije nepuna dva mjeseca zajedno sa svojim saradnicima i savjetnicima otišao na godišnji odmor u trajanju od 30 dana.

Stanivuković je istakao kako je neodgovorno ponašanje šefa Kluba odbornika SNSD-a dovelo u ovu nezgodnu situaciju, pri čemu gradonačelnik nije naveo i to kako je na vrhuncu pandemije virusa korona organizovao proteste i čak otišao na seminar koji se održavao na Kopaoniku.

Odbornici PDP-a i gradonačelnik Stanivuković su optužili Topića da je zarazio i dva odbornika ove stranke sa kojima nije bio u kontaktu, ne navodeći činjenicu kako je Zoran Savanović, sin zaraženog odbornika PDP-a u Skupštini grada Banja Luka, Jove Savanovića prisustvovao sastanku sa članovima MO Karanovac.

Za gradonačelnika Stanivukovića, njegove saradnike i odbornike PDP-a ne važe propisana pravila i za nepridržavanje istih oni ne odgovaraju, ali ukoliko odbornik SNSD-a nenamjerno zarazi prisutne u Skupštini grada, njega koriste kako bi njega i njegovu porodicu stavili na stub srama. S obzirom da je mnogo veći broj zaraženih odbornika iz opzicije, ova činjenica govori suprotno od iznesenih navoda opozicije.

Ovo nije prvi put da gradonačelnik Stanivuković iznosi neargumentovane tvrdnje kako bi obmanuo javnost.

Izvor: banjaluckeprice.net