Siniša Štrbac, koji se nalazi na čelu Odjeljenja komunalne policije u Gradskoj upravi Banjaluka, prema nezvaničnim saznanjima dolazi na posao, iako je bio u kontaktu sa pojedinim odbornicima PDP-a koji su u izolaciji zbog virusa korona, a koja je potvrđena kod tri odbornika Skupštine grada.

Osim što po svemu sudeći Štrbac nije u izolaciji, on lično kontroliše odbornike skuštinske većine koji se nalaze u izolaciji.

„Razlog zašto nije u izolaciji je zato što i lično vrši kontrolu izolacije odbornika skupštinske većine jer ne vjeruje svojim kolegama i čestitim komunalnim policajcima, a sve to da bi odmah mogao lično izvještavati gradonačelnika Banjaluke da neko nije slučajno prekršio mjere izolacije“, rekao je Dragoslav Topić, šef Kluba odbornika SNSD-a u Gradskoj skupštini, koji je zbog prisustva virusa korona u izolaciji, a kojeg je Štrbac kontrolisao.

On kaže da Štrbac vjerovatno nije dobio rješenje o izolaciji zato što sada treba preuzeti i Odjeljenje inspekcije, jer gradonačelnik Draško Stanivuković spaja Odjeljenje Komunalne policije i Inspekcije. Potpisnik novonastalog odjeljenja će biti upravo Štrbac, te je iz tog razloga on jedini načelnik koji nije u izolaciji.

Da li Štrbac uopšte ima rješenje o izolaciji, i ako ga nema, da li za njega ne važe ista pravila kao za ostale koji su bili u kontaktu sa zaraženima? Zašto lično kontroliše odbornike koji su izolaciji?  Odgovor smo pokušali saznati, međutim, Štrbac se na naše pozive nije javljao.

Iz Gradskog odbora  SNSD-a postavljaju pitanje zašto on nema rješenje o izolaciji, jer je bio sa zaraženim odbornicima PDP-a.

„Kako onda on nije naveden kao kontakt, da li je to sve možda smišljeno da bi on mogao kažnjavati odbornike skupštinske većine i slati im kontrole u pola 11 naveče. Postavićemo pitanje koliko je uopšte ljudi kažnjeno u izolaciji“, kažu u Gradskom odboru SNSD-a.

Kako nam je potvrđeno iz SNSD-a, komunalna polcija kasno uveče zove odbornike skupštinske većine da provjeravaju da li poštuju izolaciju, te pitaju da li tako kasno zovu i gradonačelnika.

„Tražićemo kroz odbornička pitanja kad je ko kontrolisan i u koliko sati po zapisnicima, sve ćemo im tražiti“, kazali su u SNSD-u.

Izvor: ATV