Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je da je začuđen neprimjerenim reagovanjem bivšeg člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića na dovođenje harmonikaša u zgradu Predsjedništva BiH.

– Zašto bi bilo sramota zapjevati bilo gdje, pa i u zgradi Predsjedništva BiH? Možda je Ivaniću smetalo to što smo pjevali srpske pjesme, a ne engleske ili američke – rekao je Košarac Srni u osvrtu na Ivanićev komentar današnjeg događaja u Predsjedništvu BiH.

Košarac je naglasio da je Ivanić, dok je bio u Predsjedništvu BiH, sasvim sigurno pjevao “neke druge pjesme”, posebno kada je Republiku Srpsku isključivao iz svega, pa i iz zajedničke izjave Predsjedništva BiH o evropskim integracijama.

– Ivanić i danas, kao počasni predsjednik PDP-a, rađe pjeva neke strane hitove – upozorio je Košarac.

On je dodao da ni Ivanić, a ni njegovi politički partneri iz Sarajeva nisu shvatili ključnu poruku harmonike u zgradi Predsjedništva BiH.

– Srpski narod ima običaj da kaže – ko pjeva, zlo ne misli. To je bila ključna poruka harmonike u Predsjedništvu BiH. To što Ivanić to nije shvatio i što su reakcije počasnog predsjednika PDP-a iste kao i Šefika Džaferovića i Željka Komšića, to je Ivanićev problem – poručio je Košarac.

Komentarišući Ivanićevu izjavu da nije jasno na bazi čega se Milorad Dodik upušta u političku avanturu, kako je Ivanić nazvao Dodikovu namjeru da Republici Srpskoj vrati otete dejtonske nadležnosti, Košarac je rekao da Ivanić nema odgovor na to pitanje jer mu ništa ne znači činjenica da Dodikovu politiku podržava ogromna većina građana Republike Srpske.

– Ivaniću je očigledno bitna samo podrška dijela međunarodne zajednice, onih čiju pjesmu već godinama pjeva. Ivanića nije briga za interese srpskog naroda i Republike Srpske – kaže Košarac.

Autor: SRNA/RTRS