Ako je Sarajevo otvoren i multietnički grad, kako stalno ističu bošnjački političari, zašto onda smeta srpska pjesma i otkuda toliki izlivi netrpeljivosti, mržnje pa čak i prijetnji, zbog toga što je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sa saradnicima otpjevao nekoliko pjesama u kabinetu u zgradi te zajedničke institucije, pitaju iz Udruženja građana “Istočna alternativa Republike Srpske”.

Ističući da je jedna od pjesma bila i “Srpkinja je mene majka rodila”, iz Udruženja konstatuju da se, ako si Srbin u Sarajevu, očigledno ne smije pomenuti ko te je rodio.

“Istočna alternativa” osuđuje sve napade i prijetnje koje su zbog pjesme uputili bošnjački političari i “neke njihove hrvatske sluge”, kao i srpska opozicija koja se “dodvorava političkom Sarajevu i predstavnicima međunarodne zajednice u BiH”.

Predsjednik “Istočne alternative” Vojin Pavlović rekao je Srni da je to vidljiv odraz njihove slabosti i kukavičluka.

“U zgradi Predsjedništva BiH treba da se slobodno govori i izjašnjava, te da se čuje glas i pjesma Srba, kao i ostalih ravnopravnih naroda u BiH”, poručuje Pavlović.

On postavlja pitanje kritičarima – zašto Srbi treba da se ne čuju i stide svoje pjesme u Sarajevu koje je zajednički glavni grad svih stanovnika BiH i u kome svi treba da budu jednaki i ravnopravni?

“Srbi nikome ne određuju gdje će i šta pjevati, pa to ni drugi njima ne treba da čine”, kaže Pavlović.

Autor: SRNA/ATV