Veterani “Garde Panteri” traže da Gradska uprava Bijeljina otkaže gostoprimstvo bošnjačkom članu Predsjedništva BiH Šefiku DŽaferoviću jer ih njegova posjeta vrijeđa i predstavlja provokaciju.

“Nemojte da vrijeđate, ponižavate nas borce, stvaraoce Republike Srpske”, poručili su veterane “Garde Panteri” iz Bijeljine šokirani činjenicom da će, kako su istakli, sutra u Bijeljinu doći DŽaferović i biti primljen na najvišem nivou u Gradskoj upravi.

Traže da se otkaže gostprimstvo u ovo vrijeme kada traju napadi na Republiku Srpsku.

“Vi nam gradonačelniče sipate so na ranu, dovodite nam Šefika Džaferovića, bošnjačkog člana Predsjedništva BiH u Bijeljinu da promoviše povratak, dok je sredina iz koje on dolazi očišćena od Srba, kuće popaljene i naseljeni mudžahedini”, istakli su veterani.

U saopštenju pitaju zašto u ovo teško političko vrijeme gradonačelnik dovodi predstavnike bošnjačkog naroda u Gradsku upravu kada Srbi, koji su prije rata živjeli u Federaciji BiH ne smiju tamo reći da su Srbi.

“Ova posjeta vrijeđa i predstavlja provokaciju za nas veterane”, navodi se u saopštenju veterana “Garde Panteri”.

Veterani napominju i da su jedva prećutali posjetu Gradskoj upravi Bijeljina predstavnika opštine Travnik gdje su sve Srbe protjerali i poubijali.

Iz Predsjedništva BiH danas je najavljeno da će Bijeljinu sutra posjetiti bošnjački član Šefik DŽaferović i, između ostalog, sastati se sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem.

Autor: SRNA/ATV