Vreme je da okrenemo novi list. Razdoblje koje počinje 23. oktobra i traje sve do 22. novembra donosi dubinske promene, a mnogi će prevazići svoje najveće strahove…

Vladavina Škorpije, znaka koji u astrologiji simboliše proces transformacije i promena kojima ne možemo da se odupremo, počinje 23. oktobra i trajaće do 22. novembra.

Tokom ovog razdoblja poniremo duboko u neke teme svog života koje nisu do kraja složene i rešene. Nemamo luksuz da gurnemo glavu u pesak, ignorišemo ono što nam je teret. Škorpija je simbol dubinskih promena koje su nužne kako bi u neposrednoj budućnosti mogli da stvaramo i delujemo bez tereta koji nas drže u mestu.

Stoga se u narednim nedeljama suočavamo sa svojim najvećim strahovima i prevladavamo ih delovanjem.Škorpija je vodeni znak koji simboliše sve one naše emocije koje smo duboko potisnuli. Sada sve izlazi na površinu. Podsvest nam šalje signale. Nekad delujemo instinktivno jer nam je čekanje neizdrživo, piše 24sata.hr.

Moguće je da nam se neke okolnosti dodatno zakomplikuju, ali ne da bi nas kaznili, već da bi nas podstakli da ih napokon rešimo i shvatimo kako imamo moć da promenimo ne samo svoju stvarnost već i sami sebe kako bismo bili zadovoljniji i ispunjeni.

Škorpija je i simbol seksualnosti pa je moguće da vas zaokupira jedna avantura, fatalna privlačnost, odnos s osobom koja je zauzeta ili emocionalno nedostupna. Strast će biti jača od razuma, tek kad učinimo postajemo svesni gde smo. Odnosi koji nisu dobri i stabilni, mogli bi proći kroz krizu. Testira se naša spremnost da promenimo ono što nije dobro, a ako shvatimo da je svaki pokušaj uzaludan, možda odlučimo i da prekinemo odnos.

Biće turbulencija i u poslovnom i finansijskom pogledu. Opet nam se pokazuje što treba da promenimo kako bi već u sledećem mesecu bilo bolje. Dugovanja, krediti, resursi koje delimo s drugima, nasledstvo, biće teme kojima ćemo se više baviti. Ovo je dobar period za istraživanje, prikupljanje informacija, a sve kako bi imali celovitu sliku.

U zdravstvenom smislu potrebno je više pažnje posvetiti reproduktivnim organima, crevima, urinarnom traktu.

Ovo neće biti jednostavan mesec ni po aspektima koji će ga pratiti, no ne zaboravite da imate priliku da očistite korov u svom životu i s vladavinom Strelca lakše i jednostavnije planirate svoju budućnost i ostvarite zacrtane ciljeve.

Mlad Mesec 4. novembra simboliše završetak nečega, događaje koji najavljuju početak kraja. Osnažuje nas da shvatimo kako imamo moć da promenimo sve ono što nije dobro za nas.

U razdoblju od 9. do 19. novembra Mars i Merkur u Škorpiji primaju izazovne aspekte Saturna i Urana. Komunikacija i delovanje će biti otežani. Suočavamo se s preprekama i ograničenjima koji nas usporavaju kako bismo jasnije videli i kvalitetnije rešili problem. Moguće je i da nešto izgubimo, kako bismo negde drugde dobili. Ne donosite nagle i impulsivne odluke. Pripazite na novac.

Pomračenje Meseca 19. novembra u znaku Bika podstiče nas da revidiramo i stabilizujemo finansijsku situaciju te da osvestimo svoj unutrašnji kapital, naše vrline, znanja i iskustva. Ovo pomračenje može da nam pomogne da odustanemo od nezdravih odnosa. Ako to ne učinimo mi, životne okolnosti će se tako posložiti da nećemo imati mnogo izbora.

Izvor: prva.rs