Španska policija je prije nekoliko dana da je razbila narko-kartel koji je krijumčario ogromne količine kokaina u Evropu.

U operaciji je učestvovala policija nekoliko zemalja, a prilikom akcije zaplijenjeno je više od 4 tone kokaina, a uhapšeno je više od 60 osoba u Španiji i drugim evropskim državama. Među njima je i Zlatan Petrović (40), za kojeg se vjeruje da je jedan od vođa Balkanskog kartela.

Njega je pratila španska policija, nakon što su dobili dojavu od kolega iz Slovenije da se Petrović krije u Đironi.

Petrović je od ranije bio poznat policiji. Naime, “nanjušili” su ga 2020. godine, dok su sprovodili istragu o bandi koja je krijumčarila marihuanu. Od tog trenutka im je bio na radaru i policija je počela da prati svaki njegov korak.

Petrović je živio u mirnom dijelu Đirone, gdje je u jednoj ulici imao tri kuće. Trudio se da ne upada u oči, te se njegova svakodnevna rutina razlikovala od rutine bilo kog narko-bosa. Petrović se, naime, ponašao kao biznismen. Odlazio bi na sastanke sa ljudima koji su povezani sa krijumčarenjem narkotika. On se lično nikad nije petljao u poslove, odnosno, nije direktno učestvovao u organizaciji transporta.

Sa suprugom je živio u jednoj od tri kuće u ulici Ginesta, a druge dvije je koristio za svoje poslove. Sve tri kuće su bile dobro obezbijeđene i pokrivene sigurnosnim kamerama. Na dan hapšenja, policija je pronašla više pakovanja marihuane u jednoj od kuća.

Vjeruje se da je ovdje organizovano uzgajanje i prodaja marihuane, a potom bi se novac iz ovog posla ulagao u kupovinu kokaina, koje je kartel dalje krijumčario u Evropu.

Komšije zanijemile

U kraju gdje je Petrović živio komšije su zanijemile. Niko ne želi da govori o njemu, a nekoliko njih je samo reklo da nisu imali pojma da vođa narko-kartela živi blizu njih.

Španski mediji pišu da je kraj gdje je Petrović imao kuće veoma specifičan, jer su ulice kao u lavirintu, te je lako živjeti ovdje da te niko ne zapazi.

Mediji navode da je Petrović uhvaćen trenutak prije bjekstva. Kada je policija upala, već je bio u automobilu. Osim marihuane, policija je zaplijenila i više luksuznih automobila kao i motocikl “Ducati Panigale”.

U kući je pronađena i veća količina novca, ali i municija, prenosi “Telegraf.rs“.

Izvor: Telegraf.rs/ATV