Četrdesetak mališana iz Dječijeg vrtića “Radost” danas su bili gosti prijedorskih vatrogasaca. Riječ je o tradicionalnoj posjeti koju u Teritorijalnoj vatrogasno-spasilačkoj jedinici organizuju za najmlađe sugrađane, povodom Mjeseca zaštite od požara.

“Većina dječice voli vatrogasce, a cilj ove posjete je da im približimo naš posao, da vide radni prostor u kojem boravimo i kojom opremom gasimo požar. Na djeci zanimljiv način, prenosimo im i važne poruke, da se ne treba igrati otvorenom vatrom niti sa uređajima pod naponom, a takođe da ne koriste pirotehnička sredstva”, rekao je Radovan Martić, v.d. starješine TVSJ Prijedor.

Posjetu vatrogascima, predškolci iz vrtića “Radost” dugo će pamtiti. Oduševljeni su opremom i vozilima koje pripadnici Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice koriste u svojim intervencijama, a i pokazne vježbe su pratili budnim pogledom. Vatrogasci su darovali mališane slatkišima i lecima, uz želju da zapamte njihov broj 123. “Dani otvorenih vrata”, povodom Mjeseca zaštite od požara, biće nastavljeni sutra, kada će vatrogasce posjetiti druga grupa predškolaca. Tokom oktobra, pripadnici Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice organizovaće pokazne vježbe evakuacije u dvjema osnovnim školama.

Izvor: Kozarski